PČELARSTVO

EM plus Tehnologija predstavlja tehnologiju pozitivnog djelovanja korisnih mikroorganizama u svim segmentima organske i konvencionalne poljoprivrede, kako u obogaćivanju biološke aktivnosti zemljišta tako i u pozitivnom dejstvu na biljke u cjelini i da pri tome vršimo istovremeno očuvanje i unapređenje kvaliteta životne sredine.

Pčelarstvo kao grana poljoprivredne proizvodnje predstavlja veoma zahtjevnu djelatnost u pogledu očuvanja pčelinjih društava u vremenu prekomjerne, a možemo slobodno reći nekontrolisane upotrebe hemijskih sredstava u ratarskoj, voćarskoj, povrtlarskoj i drugoj proizvodnji koja se odvija u blizini vaših pčelinjih zajednica, a u vremenu intezivne pčelinje paše.

Naša tehnologija nudi alternativu, te smo razvili preparate na bazi djelovanja pozitivnih kultura mikroorganizama čime se eliminiše ili smanjuje potreba za hemijskim preparatima, a samim tim i njihov štetni uticaj na pčelinje zajednice.

Takođe u našoj ponudi predstavljamo preparat „Been plus“ koji se koristi kao sredstvo za higijenu košnica i pribora koji se koristi u pčelarskoj proizvodnji.

Na ovaj način se prirodnim putem uspostavlja higijena prostora što povećava imunitet pčelinjih društava i smanjuje mogućnost razvijanja larve varole i drugih patogenih uzročnika bolesti pčelinjih zajednica.

Proizvod nije GMO i potpuno je siguran za ljude, životinje i biljke.

Primjena preparata „Been plus“ je veoma jednostavna tako što preparat u vodenom rastvoru nanosimo na stijenke košnica, odnosno vanjski i unutrašnji prostor kao i ramove, satne osnove i ostali pribor.
Tretman treba izvoditi u toku sezone rano proljeće – kasna jesen odnosno kad to dozvoljavaju vremenski uslovi i spoljašnja temperatura ( iznad 10 C).

  • Svima nam je poznato da samo jake i zdrave pčelinje zajednice mogu opstati i donijeti prinos odnosno profit kada je u pitanju prozvodnja pčelinjih proizvoda te nam je neophodno čuvati i održavati pčelinja društva koristeći pri tome što prirodnije preparte i metode povećanja imuniteta naših pčela.